loveitchangeitleaveit

Min resa

Min yogaresa började för flera år sedan med orden “jag kan utbilda mig i det mesta med det struntet tänker jag INTE hålla på med”. Struntet som jag pratade om var alltså yoga. Jag hade varit på klasser som var tunga och svåra, jag förstod ingenting, orkade ingenting och klarade nästan ingen utav rörelserna som de andra klarade med bravur, jag var som ett kylskåp i ett land fullt av geléråttor. Man kan väl säga att det som alla pratade om skulle bygga upp mig istället bröt ner mig och jag satte mig på tvär kant och tänkte absolut aldrig mer yoga!
image

Sen var det som att jag över en natt vände från svart till vitt. Ni vet hur man ibland kommer in i ett tillstånd när man önskar förändring så innerligt och bara gör något drastiskt för att vända upp och ner på tillvaron? Det är jag i ett nötskal! En dag bestämde jag mig för att jag skulle bli yogainstruktör, utan att ha några tidigare kunskaper och jag skulle vara förvånad om jag ens hade prickat av mer än 10 klasser totalt, i hela mitt liv! (I utbildningsansökan stor klart och tydligt att man bör ha yogat regelbundet i minst 6 månader – ooops! Jag igen – allt går!) Svart eller vitt, allt eller inget. Jag bestämde mig för att trotsa mina tidigare erfarenheter. Jag bestämde mig för att inte låta någonting begränsa mig. Jag bestämde mig för att yoga kunde bli en rolig utmaning och hjälpa mig i dansen och vardagen. Den sommaren förändrades mitt liv på många plan och den största resan i mitt liv påbörjades – personlig utveckling del 1!
image

Jag fick en fantastisk kontakt med min fina vän Lina. Hon hjälpte mig med yogan, hon lärde mig kraften av att tänka positivt och stöttade mig i att se möjligheter och lösningar – vi var odödliga! Jag började tro på drömmar, att allt var möjligt, att jag var värd det och en pusselbit i taget föll på plats! Jag utbildade mig till personlig tränare, jag utbildade mig till livscoach, jag gick flera små utbildningar, jag vågade ta ett steg, jag vågade ta två steg, jag vågade utmana mig själv och omgivningen för att uppfylla mina drömmar.
image

Och idag, fortfarande något av ett kylskåp i ett land fullt av geléråttor, så är det enda som surrar i mitt huvud dagarna i ända – yoga! Allt jag vill lära mig handlar om yoga och personlig utveckling, ställen jag vill åka till är ställen där jag kan djupdyka i yoga och personlig utveckling, retreats jag vill anordna i yoga och personlig utveckling, allt jag vill förmedla som handlar om yoga och personlig utveckling, hur jag vill få fler att börja yoga och uppleva samma sak som jag med hjälp av yoga och personlig utveckling, hur jag vill få fler att tro på livet och möjligheterna med hjälp av yoga och personlig utveckling, hur jag vill få fler att må bra med hjälp av yoga och personlig utveckling! Ja, ni förstår poängen!
image

Yoga gör mig glad, lugn, orädd, trygg, balanserad och mentalt stark! Yoga får mig att aldrig ge upp, får mig att bli en bättre människa, får mig att önska alla väl, får mig att vilja hjälpa fler att må bra och mycket, mycket mer!
image

Allt blir inte alltid som man ha tänkt sig men i mitt fall är den sommaren det absolut bästa som hänt mig – och det här med drastiska förändringar har blivit något av min grej och gör min familj och omgivning väldigt starka, snart blir de knappt ens förvånade över mina idéer;)

Och allt började med att jag en dag tog ett litet steg och klev utanför min bekvämlighetszon!

Kommentera